Worcestershire Estate, Malvern

Overall the brief was to merge modern architecture with the period property without disturbing the integrity of the building to creating a wonderful juxtaposition of old and new. Open plan living was key to the design, but it needed to be implemented in a contemporary yet comfortable way.
Complete with all the modern necessities and conveniences, our client’s home retains its historic character in the existing structure’s architectural detailing but combines a well considered and striking glass addition which adds interest and a sense of contemporary intricacy to the building.

We collaborated with an architectural glazing specialist ti design and install a 6m high fully glazed extension, which included a mezzanine for our client’s library. Due to the 6 meter high glazing, we had a grand space to design within which gave us the opportunity to commission a 2 meter wide feature chandelier by Studio Luum. Large electronic sliding glass panels work perfectly in the new extension and increase the sense of openness to the space linking the interior to the outdoors also giving fantastic views across the substantial gardens that surround our client’s home.

We were able to incorporate a mezzanine into our design which can be accessed through a first floor lounge, we designed it as a contemporary library which has a large glass corner window with beautiful views of the grounds.

We combined traditional & contemporary kitchen cabinetry which link the period property to the modern extension, and sourced the beautiful Brazilian Marble at a local stonemasons to wrap our large kitchen island in. We specified a surprise pop of colour to the kitchen island to add a fun element to our design. The designers wanted the kitchen to be a continuation of the open plan living space and to feel as important as the rest of the home. The whole space was designed with a special attention to mixing materials. This eclectic style runs through the property giving our client’s home an individual and very unique style.